بهرهبرداری از ۴۳۱ میلیارد تومان پروژه در برق منطقهای غرب
مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب گفت: ۶ پروژه بزرگ به ارزش ۴۳۱ میلیارد تومان در برق منطقهای غرب احداث و به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش ارتباط کرمانشاه، به نقل از خبرگزاری تسنیم، جعفر الفتینیا در نشست خبری که امروز در شرکت برق منطقهای برگزار شد با اشاره به اینکه این شرکت سه استان کرمانشاه، کردستان و ایلام را تحت پوشش قرار میدهد، اظهار داشت: 6 پروژه بزرگ فوق توزیع و انتقال صنعت برق در غرب کشور به ارزش 431 میلیارد تومان همزمان با دهه فجر در سه استان افتتاح میشود.
وی عنوان کرد: احداث پست سیار 20/63 کیلوولت بانه 2، احداث خط 63 کیلوولت بانه یک به بانه 2، توسعه فیدرخانه پست سیار 20/63 کیلوولت مریوان 2 شامل چهار دستگاه فیدر 20 کیلوولت و 4/5 مگاوار خازن، توسعه پست 63/230 کیلوولت بیجار شامل دو فیدر برای شرکت فولاد کردستان و یک فیدر برای خط بیجار به یاسوکند در استان کردستان و توسعه پست 230 کیلوولت نیروگاه بیستون برای صنایع پتروشیمی و افزایش ظرفیت پست 20/63 کیلوولت قصر شیرین در استان کرمانشاه پروژههایی هستند که افتتاح میشوند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب افزود: این پروژهها با هدف ایجاد زیرساخت برای مشترکین و متقاضیان جدید در استانهای کرمانشاه و کردستان، رونق اقتصادی منطقه، ایجاد زیرساخت تأمین برق صنایع، افزایش تولید و رونق اشتغال به صورت غیرمستقیم، افزایش قابلیت اطمینان و تقویت شبکه، کاهش تلفات و جلوگیری از بروز خاموشی به بهرهبرداری میرسند.
36 برابر شدن ظرفیت تولید برق پس از انقلاب اسلامی
وی با اشاره به برکات انقلاب در زمینه برق غرب کشور عنوان کرد: 36 برابر شدن ظرفیت تولید نصب شده، 26 برابر شدن طول خطوط انتقال و فوقتوزیع، 44 برابر شدن تعداد پستهای انتقال و فوقتوزیع، 34 برابر شدن تعداد ترانسفورماتورهای انتقال و فوقتوزیع، 65 برابر شدن ظرفیت ترانسفورماتورهای انتقال و فوقتوزیع و 37 برابر شدن تعداد روستاهای برقدار در استانهای کرمانشاه، کردستان و ایلام نسبت به پیش از انقلاب شکوهمند اسلامی، تنها گوشهای از خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در صنعت برق در این استانها است.
الفتینیا با بیان اینکه ظرفیت نصب شده نیروگاهی در سه استان 3957 مگاوات است که 2221 مگاوات آن مربوط به استان کرمانشاه است، گفت: 8716 کیلومتر مدار خط انتقال و فوق توزیع در این سه استان وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت نصب شده در استان کرمانشاه در ابتدای انقلاب 64 مگاوات بوده و اکنون با افزایش 36 برابری به 2221 مگاوات رسیده است افزود: تعداد ترانسفورماتورهای انتقال و فوق توزیع از هفت دستگاه قبل از انقلاب اکنون به 113 مورد افزایش یافته است که 16 برابر رشد را نشان میدهد.
الفتینیا با بیان اینکه طول خطوط انتقال از 335 کیلومتر اکنون به 3237 کیلومتر رسیده و 10 برابر افزایش را نشان میدهد عنوان کرد: پیک بار مصرف برق در استان کرمانشاه از 55 مگاوات به 970 مگاوات رسیده و این در حالی است که تولید برق در استان 2200 مگاوات است و میزان تولید حدودا دو برابر مصرف است.
10 برابر شدن مشترکان برق در استان کرمانشاه
مدیرعامل برق منطقهای غرب با اشاره به اینکه تعداد مشترکان برق در استان کرمانشاه قبل از انقلاب 81 هزار مورد بوده و اکنون با افزایش 10 برابری به 832 هزار مشترک رسیده است گفت: ظرفیت ترانسها نیز در استان کرمانشاه بعد از انقلاب به 23 برابر و تعداد ترانسفورماتورها به 50 برابر افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه طول شبکه توزیع از 917 کیلومتر به 19 هزار کیلومتر رسیده که 22 برابر افزایش را نشان میدهد افزود: تعداد روستاهای برقدار استان از 116 روستا در قبل از انقلاب با 22 برابر افزایش اکنون به 2564 روستا رسیده است.
الفتینیا با اشاره به اینکه در استان کرمانشاه سه نیروگاه بزرگ و یک نیروگاه گازی کوچک در اسلامآبادغرب وجود دارد بیان کرد: تعدادی نیروگاه تولید پراکنده در سه استان وجود دارد که مجموع ظرفیت آنها 43 مگاوات است و 15.7 مگاوات آن مربوط به استان کرمانشاه میشود.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه تولید و توسعه صنعت برق در غرب کشور گفت: امید داریم واحد شماره سه نیروگاه دالاهو قبل از تابستان سال آینده وارد مدار شود که در این صورت 290 مگاوات انرژی به شبکه تزریق میشود. برنامه توسعه 320 مگاواتی در نیروگاه زاگرس نیز یکی از برنامههای بلندمدت است که از گازی به سیکل ترکیبی تبدیل خواهد شد.
وی از توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و خورشیدی در سه استان از جمله ایجاد 80 مگاوات نیروگاه خورشیدی در سرپلذهاب و کرمانشاه خبرداد و گفت: مقرر شده تا پایان دولت سیزدهم 25 هزار مگاوات به ظرفیت نصب شده کشور افزوده شود که 10 هزار مگاوات در حوزه وزارت نیرو و 10 هزار مگاوات نیز به وزارت صمت تکلیف شده است.
الفتینیا با بیان اینکه وزارت نیرو در راستای سیاستهای تشویقی برق تولیدی نیروگاهها را تا 20 سال آینده به صورت تضمینی خریداری میکند، افزود: 34 درصد برق مصرفی مربوط به بخش خانگی، 15 درصد بخش عمومی، 17 درصد کشاورزی، 25 درصد بخش صنعتی، هفت درصد سایر مصارف و دو درصد روشنایی است.
وی درباره وضعیت استان از نظر خاموشیها در تابستان پیش رو گفت: در تابستان گذشته با خاموشی بابرنامه مواجه نشدیم اما تابستان 1403 وضعیت دشوارتر خواهد بود و تنها راه گذر از این شرایط مدیریت مصرف و همراهی مشتریان است.
مدیرعامل برق منطقهای غرب با بیان اینکه برق تنها کالایی است که امکان ذخیره آن وجود ندارد، بیان کرد: در زمانی که اضافه تولید وجود داشته باشد صادرات برق به کشورهای همجوار انجام میشود و کرمانشاه بزرگترین صادرکننده برق به استانهای دیاله و خانقین است و این ارزآوری قابل توجهی خواهد داشت.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0