مکمل غذایی که می‌تواند به درمان سرطان تخمدان کمک کند

محقق کرمانشاهی گفت: جلبک اسپیرولینا مکملی غذایی است که از جلبک‌های سبز آبی به دست می‌آید و می‌تواند به درمان سرطان شایع تخمدان کمک کند.

به گزارش ارتباط کرمانشاه، آزیتا فرامرزی محقق کرمانشاهی و دانشیار گروه علوم تشریح دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در مطالعه‌ای جدید به بررسی اثرات جلبک اسپیرولینا بر سلول‌های سرطانی تخمدان پرداخت.

این مطالعه نشان داد که اسپیرولینا می‌تواند به عنوان یک مکمل غذایی مؤثر در افزایش حساسیت سلول‌های سرطانی به شیمی‌درمانی عمل کند.

آزیتا فرامرزی در این رابطه گفت: سرطان تخمدان یکی از شایع‌ترین و کشنده‌ترین انواع سرطان در میان زنان است. در سال 1399، تعداد مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری در ایران به 1269 مورد رسید که نسبت به موارد تازه‌تشخیص‌داده‌شده افزایش یافته است. متأسفانه، اکثر بیماران در مراحل پیشرفته بیماری تشخیص داده می‌شوند و میزان بقای پنج ساله آن‌ها کمتر از 25 درصد است.

وی عنوان کرد: سرطان تخمدان معمولاً در زنان یائسه با چند ماه درد و اتساع شکم خود را نشان می‌دهد. نکته مهم این است که تشخیص زودهنگام به درمان نتیجه بخش کمک می‌کند. نتیجه‌بخشی روش‌های درمانی انواع مختلف سرطان به مراحل پاتولوژیک آن سرطان بستگی دارد.

این محقق کرمانشاه گفت: روش‌های درمانی که امروزه استفاده می شود، ترکیبی از جراحی، شیمی درمانی و پرتوتراپی است که عوارض آنها بعد از درمان ممکن است بیمار را دچار مشکلات متعددی کند.

فرامرزی با بیان اینکه در این مطالعه به بررسی اثرات اسپیرولینا، جلبک سبز آبی که به‌طور گسترده به عنوان مکمل غذایی استفاده می‌شود، پرداخته شده و گفت: اسپیرولینا حاوی ترکیباتی مانند پروتئین، لیپیدها، ویتامین‌ها، مواد معدنی و رنگدانه‌هاست که برخی از آن‌ها احتمالاً دارای فعالیت ضد سرطانی هستند.

وی افزود: نتایج این مطالعه نشان داد که اسپیرولینا دارای اثرات سیتوتوکسیک و القاکننده مرگ سلولی بر سلول‌های سرطانی تخمدان است. علاوه بر این، این جلبک باعث افزایش حساسیت سلول‌های سرطانی به شیمی‌درمانی می‌شود. این یافته‌ها می‌توانند راه‌های جدیدی برای بهبود درمان سرطان تخمدان ارائه دهند.

این محقق کرمانشاهی تأکید کرد: با توجه به عوارض جانبی داروهای شیمیایی، استفاده از داروهای گیاهی مانند اسپیرولینا که طبیعی، ارزان و در دسترس هستند، می‌تواند گزینه‌ای امیدوارکننده برای بهبود نتایج درمانی باشد.

فرامرزی گفت: این مطالعه گامی مهم در جهت یافتن روش‌های درمانی جایگزین و مؤثر برای سرطان تخمدان است و امید می‌رود که تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود.