زیر گنبد گرما
گنبد حرارتی یا گنبد گرما یک پدیده آبوهوایی است که طی آن یک ناحیه پرفشار در اتمسفر تشکیل میشود و هوای گرم را به دام میاندازد، همچون یک درپوش یا کلاه که هوا را در یک محفظه به دام انداخته باشد.
سرانجام گرم ترین روزهای سال از راه رسیدند و به گفته معاون توانیر این هفته گرم ترین هفته از ابتدای سال در ایران خواهد بود. پیش بینی ها نشان می دهد این هفته مصرف برق کشور از 78 هزار مگاوات عبور کند و یک رکورد تاریخی به ثبت برسد.
افزایش دما در پی پدیده گنبد حرارتی است که چند روزی است در منطقۀ خاورمیانه مسلط شده و بهطور میانگین متوسط دما را ۳ درجه بالاتر برده است. طبق گزارشهای سازمان هواشناسی در هفت روز گذشته، دمای اهواز به بالای ۵۰ درجه رسید که در نیم قرن گذشته بیسابقه است.
گنبد حرارتی یا گنبد گرما یک پدیده آبوهوایی است که طی آن یک ناحیه پرفشار در اتمسفر تشکیل میشود و هوای گرم را به دام میاندازد، همچون یک درپوش یا کلاه که هوا را در یک محفظه به دام انداخته باشد. این فشار، هوای گرم «به دام افتاده» را به داخل یک توده گرمتر و گنبدی شکل به سمت پایین میراند و برای مدتی مانع از جابهجایی طبیعی هوا میشود.
دبی اخیرا بدترین جایگاه را در میان شهرهای جهان از نظر خطرناک بودن گرمای تابستان کسب کرد، یعنی دمای آن در ۸۹ درصد روزهای فصل گرما خطرناک است.دمای هوا در شهر مکه در روزهای حج از ۵۱ درجه سانتیگراد فراتر رفت. خاورمیانه یکی از آسیبپذیرترین مناطق جهان از تغییر اقلیم است، به طوری که دانشمندان هشدار میدهند افزایش دما تا پایان قرن بسیاری از مناطق آن را غیرقابل سکونت خواهد کرد.
به نظر می رسد مدیریت بحران استان های مختلف کشور برای حفظ پایداری شبکه برق سراغ راحت ترین گزینه یعنی تعطیلی ادرات و ارگان های دولتی رفته است درحالی که 40 هزارمگاوات (۶۰ درصد مصرف برق) در بخش خانگی و تجاری اتفاق میافتد و وسایل سرمایشی بیشترین مصرف را به خود اختصاص میدهند. روزها بیش از ۷۵ هزار مگاوات و شبها بیش از ۷۰ هزار مگاوات برق مصرف میشود.
روز یکشنبه دمای هوا در اکثر مناطق کشور دو الی سه درجه افزایش خواهد داشت. آنچه که اتفاق افتاده است به طور میانگین در نقاط مختلف کشور متفاوت است و بین ۱ تا ۲ درجه در نقاط مختلف کشور افزایش دما را نسبت به میانگین سیساله دما در کشور داشته ایم. در تهران نیز با افزایش دو الی سه درجهای دما مواجه خواهیم شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0